Enkla tips för att äta mer vegansk mat

Mat
januari 24, 2024

Vill du börja det nya året med att äta nyttigare och kanske mer veganskt? Då bör du läsa vidare. Här hittar du de bästa tipsen på hur du steg för steg introducerar fler vegetariska och veganska maträtter i din kost.

Beställ en vegansk matkasse

Många tror att vegansk mat är tråkig och oinspirerande, men det är helt fel. Veganska och vegetariska maträtter kan varieras i en oändlighet. Om du har svårt att hitta inspiration kan du beställa en vegansk matkasse hos Linas Matkasse. Det är en färdigkomponerad matkasse med goda och lättlagade veganska rätter som gör det enkelt att lyckas med en växtbaserad livsstil. Recepten varierar varje vecka och du får veganska maträtter som är hälsosamma, klimatsmarta, näringsrika och mycket goda. Samtliga recept består enbart av ingredienser från växtriket samtidigt som du får i dig de essentiella näringsämnena som du behöver. Den veganska matkassen passar både vuxna och barn, vilket gör den till ett perfekt val om ni är en familj som vill börja äta mer växtbaserat.

Börja som flexitarian

Vill du äta mer veganskt och hälsosamt, men inte ge upp kött och fisk helt? Då kan du testa att vara flexitarian eller semivegetarian. Det innebär i princip att du äter mestadels vegetariskt, men att du äter kött ibland. Grönt är basen i din matlagning, men du tillåter dig själv att äta produkter från djurriket ibland. Om du senare vill bli vegan äter du inte några livsmedel alls från djurriket, inte ens ägg eller mjölkprodukter.

culture