Ät nyttigt och få fina tänder hos Södertandläkarna

Mat
november 11, 2022

Att äta nyttigt kan innebära flera åtgärder och olika alternativ passar för allas varierande behov. Att även ta hand om sina tänder är viktigt och en noggrann tandvård främjar hälsan. Vill man få riktigt välskötta tänder är det först och främst viktigt med daglig skötsel, men också regelbundna besök hos tandläkaren. Då kan man besöka Södertandläkarna i Stockholm för trygga behandlingar och hållbara resultat. I samband med en bra tandskötsel är det bra för tänder och hälsa att äta bra mat.

Allt för tänderna och hälsan

Hos Södertandläkarna blir man bemött av trevlig personal i moderna lokaler och med säkra behandlingar för tänderna. Där kan man få alla typer av behandlingar som noggranna undersökningar, förebyggande behandlingar, tandkirurgi, tandimplantat, bettrehabilitering, osynliga tandställningar, rotfyllningar, eller till exempel tillgång till skickliga tandhygienister. Skulle man ha otur och förlora en tand eller fler, har man på Södertandläkarna stor expertis inom tandimplantat. Personalen som arbetar på Södertandläkarna har stor erfarenhet och kunskap inom tandvård och man är alltid i trygga händer. Professionell tandvård med Södertandläkarna innebär trygga garantier, trevlig personal och noggrann modern tandvård. Att också äta rätt är viktigt för tänderna men också hälsan. Då finns det många bra alternativ inom kosten som man kan använda sig av för fina tänder och välmående.

Kost som är varierad

Det finns många olika typer av dieter och kostvarianter för en bättre hälsa. Flertalet forskare och dietister anser det viktigt att äta varierat och naturligt för att man ska få i sig de näringsämnen kroppen behöver. Har man möjlighet är det alltid mer sunt att undvika besprutade frukter och grönsaker så mycket man kan. Besprutningsmedel kan orsaka sjukdomar som cancer, astma, allergier, hormonstörningar, eller störa nervsystemets funktioner. Något som också är bra för hälsan när det kommer till tänderna är att undvika raffinerat socker som finns i läskedrycker och energidrycker.

Om man tar hand om sina tänder hos Södertandläkarna får man en tandvård som man kan vara nöjd och trygg med. Efter att man har varit hos Södertandläkarna och fått behandling, kan det vara bra att också upprätthålla en god tandhygien och äta mat som tänderna mår bra av. De livsmedel som har en bra påverkan på tänderna är till exempel äpple, morot, grönsallad men även kalciumrika produkter som yoghurt eller ost. Det man ska se upp med är sådant med för mycket syra som till exempel juicer. En kost som är så naturlig som möjligt utan bekämpningsmedel, sötningsmedel och socker, är bra både för kropp och tänder. Har man möjlighet kan man även på somrarna åka ut till ekologiska odlingar och köpa direkt från bönderna. Då värnar man både om hälsan och miljön i alla led.

culture